Aflevering 2: Hints door onze bezoekers

16 januari 2017
Aflevering 2: Hints door onze bezoekers

Wij plaatsen zelf hints die wij voor jullie hebben uitgezocht, maar jullie kunnen ook een steentje bijdragen! Zo hebben wij een tipformulier online gezet waarin jij zelf je hints kan insturen. Wij hebben de ingestuurde hints van aflevering 2 op een rijtje gezet. Misschien brengt dit ons dichterbij de Mol!

HINTS INGESTUURD VIA ONS TIPFORMULIER

#1 VOORSTELLEN VAN JEROEN

Bij het begin stukje waarin iedereen wordt voorgesteld is er een grasveld en daarin staat moloe en daarna wordt Jeroen voorgesteld. En misschien is Jeroen de mol en de oe staat er misschien omdat er oe in zijn naam voorkomt…

Door: Femke

#2 JOCHEM EN DE CODE…

Jochem geeft door de portofoon de code door. Je hoort hem zeggen: ‘…kleine g, vraagteken’. Als je de code op de muur echter leest, staat er helemaal nergens een kleine g met een vraagteken!

Door: Heleen

#3 TWEE HINTS RICHTING IMANUELLE

Imanuelle doet het ‘loser-teken’ waarmee ze “mol” schrijft. Pink ring- en middelvinger vormen de M, opgerolde middelvinger de O en de duim de en wijsvinger vormen de L.

Ook hangen de woorden “mol” en “Imanuelle” precies onder elkaar bij het eerste shot van de a4tjes.

Door: Harmen en Kasper

#4 DE WOORDEN VAN DIEDERIK

Tijdens het spel in de papierfabriek, zegt Diederik verschillende woorden door de portofoon. Echter op zijn scherm staan andere woorden dan hij zegt. Zijn beeldscherm is moeilijk zichtbaar.

Door: Karin

#5 DE TEST

Bij de executie werd er gezegd dat er twee kandidaten evenveel fouten hadden. Yvonne was hierbij het langzaamst en ligt er dus uit. Zij zette volledig op Roos in. Er moet dus iemand zijn die ook volledig fout heeft geantwoord. Iedereen spreidt over 3 a 4 mensen. Alleen van Jeroen krijgen we niet te weten wie zijn mol(len) is/zijn. Waarschijnlijk is hij dus de ander met veel fout, wat zou betekenen dat ook hij de mol niet is.

Door: Julia

#6 SMETVREES…

Sigrid zegt tijdens de kermis opdracht dat ze smetvrees heeft, maar wel voor het spel aan de prullenbak zit wat ze normaal nooit zou doen. Als je echt smetvrees hebt doe je dat niet, ook niet voor zo een spel. Zou ze zeggen smetvrees te hebben zodat het lijkt dat ze heel graag geld wilt verdienen en een goede kandidaat is? Daarbij redt ze het tot de attractie die 750 euro waard is maar gaat ze vervolgens af. Goede Molactie.

Door: Julia

#7 MEEGAAND

Aflevering 2 heeft als titel “meegaand”. Diederik probeert in de rechtbank de jury emotioneel te overtuigen, waardoor ze geloven dat hij de waarheid spreekt…de jury is meegaand met de mol?

Door: Linda

#8 DE BRIL VAN SANNE

In aflevering 2 zegt Sanne tijdens de typeopdracht: “Ik ben mijn bril vergeten”. In de scene na de 1e opdracht in de fabriek zie je duidelijk dat Sanne haar bril opzet!

Door: Miranda

#9 VERLOREN GELD…

Toen Sigrid bij de kermis werd afgeschoten en daarmee 750 euro verspilde, zei Jochem: “Geeft niks, je hebt je best gedaan”.

Door: Anne-Ruth

HINTS GEPLAATST IN DE REACTIES

#1 HET T-SHIRT VAN DIEDERIK

Het t-shirt van Diederik in de fel groene kleur van de vrijstelling die hij in de aflevering wist te bemachtigen…

Door: Rowena

#2 YVONNE EN HAAR MOL

Yvonne heeft tijdens de Papermill opdracht duidelijk gezegd dat haar mol Vincent “helaas” uit het spel lag. Ze wilde haar tweede mol Thomas in de gaten houden en was blij dat ze met hem in het groepje kon. Tijdens de test heeft ze alles op Thomas gezet gaf ze later toe. Dus Thomas is niet de mol.

Door: Erik

 

Wij hebben zelf ook hints gevonden. Deze kun je hier vinden.

Wij willen jullie bedanken voor jullie inzendingen en jullie alertheid! Jullie kunnen natuurlijk hints en aanwijzingen blijven sturen via ons tipformulier! Natuurlijk kun je ons ook tippen via TwitterInstagram of onze Facebook pagina!

Wil jij Wie is de Mol thuis spelen? Bestel dan nu het Wie is de Mol bordspel door hier te klikken!

 

FOTO: AVROTROS