Hier heb je op gewacht: De eerste hints!

7 januari 2017
Hier heb je op gewacht: De eerste hints!

Het seizoen is officieel nog niet begonnen, maar wij hebben nu al een hoop hints voor je! Benieuwd naar deze hints? Lees dan snel verder!

#1 CITY OF ROSES

Portland, de stad waar het seizoen begint wordt ook wel ‘City of Roses’ genoemd. De stad van de rozen dus! Wél heel toevallig dat er dit jaar een Kandidaat meespeelt die Roos heet? Ook op haar foto zijn rozen te zien.

En dit hebben we natuurlijk vaker gezien! In seizoen 15, toen Margriet de Mol was werd er ook een bepaalde bloemsoort veel gebruikt; namelijk de margriet.

#2 HET SHIRT VAN DIEDERIK

Op de persfoto draagt Diederik wel een heel bijzonder t-shirt. Op zijn shirt staat: “For a good time, call 602 x 1023“. Dit verwijst naar de ‘Constante van Avogadro’. We hebben voor je uitgezocht wat dit nou betekent. Wikipedia zegt er het volgende over: De constante van Avogadro, NA, ook getal van Avogadro genoemd, is een fysische constante die de verhouding tussen aantal deeltjes en hoeveelheid stof aangeeft – het getal staat voor de verhouding tussen de deeltjes van de atomaire en moleculaire wereld en de elementen van de door de mens waarneembare, macroscopische, wereld. De constante is gedefinieerd als het aantal deeltjes per mol, met als eenheid mol-1.”

Wat zou hij met dit t-shirt bedoelen? Geeft hij hiermee aan dat hij de Mol is?

#3 DE PUZZEL VAN SIGRID

Sigrid heeft er voor gekozen om tijdens de opnames actief te blijven op sociale media. Vanaf 25 mei plaatse ze foto’s op haar Instagram account. Deze foto’s zijn inmiddels wel verwijderd. Ook plaatste ze een foto van haar met een legpuzzel van 500 stukjes. De omschrijving van deze foto: “Na vier weken, het nodige commentaar en een puzzelverbod van m’n huisgenoot en tevens beste vriendin, is ‘ie eeeeindelijk klaar; m’n eigen Renoir, over vijf minuten weer in 500 stukjes terug te vinden in z’n doos. Bovenop een plank. Kunnen we weer doen alsof dit allemaal nooit gebeurd is.”

Zou ze hiermee bedoelen dat ze wilt vergeten dat ze meedeed aan Wie is de Mol? omdat ze eerder thuis was dan gepland? En zou dit dus betekenen dat Sigrid niet de mol is?

#4 ROOS GESPOT IN AMSTERDAM!

Volgens een tweet bleek dat Roos 3 juni aanwezig was in de Kleine Komedie. Zou ook dit kunnen betekenen dat Roos eerder dan gepland afvalt, en daarom niet de Mol is?

#5 HET YOUTUBE KANAAL VAN VINCENT

In de tijd van de opnames heeft Vincent maar liefst drie video’s op zijn YouTube kanaal gepost. Een paar dagen daarvoor was hij online op Facebook. Hij had hiervoor acht maanden al niets gepost, dus het is een beetje gek dat hij opeens video’s post terwijl de opnames nog bezig zijn. Zou dit kunnen betekenen dat Vincent tijd overhad, omdat hij eerder het spel moest verlaten en dus ook niet de Mol is?

Vanavond is de allereerste aflevering van het seizoen te zien. Natuurlijk zullen wij na de aflevering direct onze gevonden hints en aanwijzingen met jullie delen.
Wil jij Wie is de Mol thuis spelen? Bestel dan nu het Wie is de Mol bordspel door hier te klikken!

Hint #3, #4 en #5 gevonden door Jaap van Zessen.