Alle hints & aanwijzingen richting de finalisten!

4 maart 2017
Alle hints & aanwijzingen richting de finalisten!

Zojuist zijn de drie finalisten van het zeventiende seizoen van Wie is de Mol bekendgemaakt. Maar welke van deze drie is de Mol? Wij hebben de meest opvallendste hints van elke finalist op een rijtje gezet. Je kunt hieronder op de finalist klikken waar jij meteen de hints van wilt zien. Je kunt natuurlijk ook gewoon door het gehele bericht scrollen, om zo alle hints van elke finalist te lezen. Handig, hè?  

Ed Sheeran

THOMAS CAMMAERT

#1 Aflevering IV: HET VERDWENEN GELD

In deze eerste opdracht gebeurt iets opmerkelijks… Niet al het gevonden geld is namelijk meegenomen naar de finish. In het onderstaande filmpje lijkt het erop dat Thomas geld in zijn jaszak stopt.

#2 Aflevering IV: “MEER DAN NORMAAL”

De titel van de vierde aflevering zou over Thomas kunnen gaan, die als laatste aan de lasso-opdracht begint. In deze opdracht kon hij het verdiende geld verdubbelen. Hierdoor kon hij ‘meer dan normaal’ verdienen, oftewel: meer dan de andere kandidaten bij deze opdracht konden verdienen.

#3 Aflevering IV: THOMAS DIE DE PRIJS OPDRIJFT

Tijdens het bieden op de jokers viel Thomas een beetje door de mand. Hij dreef steeds de prijs op en stopte op het ‘juiste’ moment. Hij heeft zelf geen joker(s) binnengehaald. Zat hij daar alleen om de prijs op te drijven? Zodat er wel geld uit de pot verdween, zonder dat het direct zijn schuld leek? En zat hij dus te mollen?

#4 Aflevering V: HET GEZICHT VAN THOMAS OP EEN POSTER?

Eén van de posters in aflevering vijf bevat een cowboy die wel veel overeenkomsten met Thomas heeft. Toeval of toch een hint? De meningen hierover zijn sterk verdeeld.

#5 Aflevering VII: “VERBLINDEN”

Thomas wordt verblind door de zon door de verrekijker die hij toch niet op scherp kan zetten…

#6 Aflevering VII: THOMAS DIE TEMPO MAAKT

Bij de derde opdracht “Opschieten”. Ging Thomas heel snel door het parcours. Zo snel dat zijn tijd uiteindelijk 32 seconden was. De Mol weet van te voren natuurlijk al dat hij hier zo snel mogelijk het parcours moet hebben afgelegd, zodat hij weinig tijd heeft om de ballonnen kapot te schieten. Thomas moedigt ook andere kandidaten vanaf de kant aan met “Sneller, sneller!” Dit maakt Thomas toch héél verdacht in deze opdracht.

 #7 Aflevering VIIII: DE FOTO VAN THOMAS

Tijdens de tweede opdracht in de antiekwinkel zagen we een kast met verschillende fotolijstjes erin. Één fotolijstje stond half achter een ander fotolijstje verborgen. Dat is misschien niet zo gek, maar de foto die er in zat, die trok onze aandacht. De foto die in dit fotolijstje zat lijkt namelijk sprekend op de foto van Thomas.

#8 Aflevering VIIII: Regenboog

In één van de eerste minuten van de achtste aflevering zien we zomaar een regenboog verschijnen over het water. Dit lijkt zeer op een gefotoshopte regenboog. Deze regenboog zou een goede verwijzing kunnen zijn naar Thomas. Dit zagen we eerder dit seizoen ook al gebeuren, bijvoorbeeld met het Rainbow Café. Regenbogen staan als teken voor homoseksuelen.

#9 TWEELINGEN

Het thema ‘tweelingen’ blijft populair als het gaat om hints richting de mol. In meerdere afleveringen zijn tweelingen of tweetallen te zien. Volgens veel kijkers sturen deze hints aan op Jochem of Thomas.

SANNE WALLIS DE VRIES

#1 Aflevering III: MISS MOLE

In de derde aflevering kwamen we een heel bijzonder boek tegen. Dit boek werd (bewust?) opvallend getoond aan de kandidaten. Aangezien Sanne de laatste vrouwelijke kandidaat is, zou dit erop kunnen wijzen dat Sanne ‘Miss Mole’ is.

#2 Aflevering VI: WIJZER WORDEN?

De titel van de zesde aflevering was “Wijzer worden?”. Sanne wilde ‘wijzer worden’ door informatie van andere bondjes te winnen. Zo ging ze langs Diederik en Thomas maar ook nog apart naar Jochem die geen extra bondje aan wilde gaan. Zou de titel van deze aflevering op Sanne slaan?

#3 Aflevering VI: KANDIDAAT ACTIE VAN SANNE

Een typische kandidaat actie van Sanne tijdens de maaiopdracht in de zesde aflevering. Sanne ziet opeens ‘Molboek’ staan. Hierna kwam ze met “Molboekjes”. Dit hadden de kandidaten in het gras gemaaid. Een Mol zou nooit zomaar het woord vertellen, want hierdoor kwam er tweeduizend euro in de pot. Dat wilt de Mol natuurlijk voorkomen. Kunnen we haar van de verdachtenlijst afstrepen?

#4 Aflevering VII: NOG EEN KANDIDAAT ACTIE VAN SANNE

Tijdens de laatste opdracht in aflevering zeven reed Sanne rustig het parcours. Hierdoor had ze veel tijd om de ballonnen erna kapot te schieten. Deze schoot ze dan ook bijna allemaal kapot. Ze haalde hiermee veel geld op voor de pot. Een echte kandidaat actie dus.

#5 SW?!

In verschillende afleveringen komen we straatbordjes met ‘SW’ erop tegen. Zou dit een verwijzing zijn naar Sanne Wallis de Vries?

#6 Aflevering VIII: Het kamernummer

In de achtste aflevering krijgen Sanne en Jochem alweer het kamernummer 508. Zij hebben dit kamernummer al vaker gehad in dit seizoen. Zou dit betekenen dat één van hun de Mol is? (5 + 8 = 13. 13e letter van het alfabet is M).

JOCHEM VAN GELDER

#1 Aflevering II: JOCHEM DIE VOOR ‘DE VORM’ SCHRIJFT

In de tweede aflevering vertelt Jochem aan Sigrid dat hij voor de vorm wat in zijn boekje heeft geschreven ‘Want ja, als mol hoef je niet zo veel te schrijven’, zegt hij. Het kan natuurlijk een tactiek van hem zijn dat hij doet alsof hij de Mol is, en dat de kandidaten dit niet geloven en dus niet op hem gaan stemmen. Maar hij het toch stiekem is…

#2 Aflevering IV: HET GEZICHT VAN JOCHEM

In de vierde aflevering komen we een portret tegen dat aardig veel op Jochem lijkt. (Tweede van links).

#3 Aflevering IV: DE PRIJS VAN DE JOKER

Voor de veiling opdracht vroeg Art aan de kandidaten hoeveel ze over hebben voor drie jokers. Jochem geeft bij dit gesprek aan dat hij niks over heeft voor een joker, maar tijdens de opdracht houdt hij zich niet aan zijn uitspraak en geeft hij €3500,- uit voor één joker.

Als Mol heeft hij niks aan deze joker, maar zoveel geld uit de pot is een knappe prestatie voor de Mol.

#4 Aflevering VI: JOCHEM DIE DE MAAIER VERGEET

In de zesde aflevering was Jochem zo fanatiek bezig met maaien, dat hij ‘vergat’ om zijn maaier naar beneden te doen. Jochem vertelde hiervoor dat hij grasmaaien fantastisch vond. Wel een beetje gek dat je dan de maaier vergeet toch? Of zou dat door zijn enthousiasme komen?

#5 Aflevering VII: JOCHEM DIE LETTERLIJK WORDT VERBLIND

De titel van de zevende aflevering was “Verblinden”. In een shot uit deze aflevering wordt hij letterlijk verblindt door de zon.

#6 JOCHEM’S STERRENBEELD

Jochem’s sterrenbeeld is tweelingen. Dit seizoen hebben we heel veel tweelingen voorbij zien komen. Twee dieren, twee voertuigen, twee dezelfde cijfers… en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit zou natuurlijk kunnen verwijzen naar het sterrenbeeld tweelingen. Jochem is de enige finalist die dit sterrenbeeld heeft.

 #7 Aflevering VIII: Het kamernummer

In de achtste aflevering krijgen Sanne en Jochem alweer het kamernummer 508. Zij hebben dit kamernummer al vaker gehad in dit seizoen. Zou dit betekenen dat één van hun de Mol is? (5 + 8 = 13. 13e letter van het alfabet is M).

Wie is jouw Mol na aflevering 9?

Heb jij een tip of hint die wij nog niet hebben ontdekt en die wij echt moeten zien? Stuur ze dan naar ons op via het tipformulier! Natuurlijk kun je ons ook tippen via Twitter, Instagram of onze Facebook pagina!

Wil jij Wie is de Mol thuis spelen? Bestel dan nu het Wie is de Mol bordspel door hier te klikken!

FOTO: AVROTROS