Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 1!

7 januari 2018
Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 1!

Gisteren was na lang wachten eindelijk de eerste aflevering van het 18e seizoen van Wie is de Mol? op de televisie. Natuurlijk heeft de Mol er weer alles aan gedaan om de opdracht te saboteren. Wij hebben hier de verdachtste acties uit de aflevering op een rijtje gezet.

#1 EEN VERHAAL APART

De titel van de eerste aflevering was ‘Een verhaal apart’. Simone Weimans is vernoemd naar Simone de Beauvoir. Simone de Beauvoir heeft een boek geschreven genaamd ‘Een verhaal apart’. Is dit toeval, of is het al direct een duidelijke verwijzing naar de Mol?

Simone de Beauvoir
Bedankt voor de inzending van de tip Jens den Otter!

#2 LINKS? OF TOCH RECHTS?

Nadat Bella en Simone de opdracht ontvangen hebben in hun hotelkamer gaan ze direct naar beneden om met de opdracht te beginnen. Ze besluiten om aan de receptioniste te vragen of ze het terras wat op de foto staat herkend. De receptioniste herkent het terras en zegt dat ze het hotel uit moeten lopen en daarna naar rechts moeten gaan. Ze besluiten de weg naar buiten te zoeken. Nog voor ze buiten zijn vraagt Simone aan Bella: ‘Links hé?!’.

#3 DE TWEET VAN DE MOL

Elk seizoen beheert de Mol zijn eigen Twitteraccount. Je kunt de Mol op Twitter vinden onder gebruikersnaam @IkBenDeMol. Meestal tweet de Mol wekelijks één keertje, vaak net voor de uitzending begint. De tweet die de Mol gisteren tweette was:

Dit blijkt te verwijzen naar de landen en bijbehorende steden waar de kandidaten hun eerste opdracht moeten uitvoeren.
Moskou, Armenië en Kiev.
Jerevan, Almaty, Azerbeidzjan en Rusland.
Bakoe, Oekraïne en Kazakhstan.

Het zou dus zomaar kunnen dat de Mol een tweet de wereld in stuurt die verwijst naar de volgende aflevering.

#4 JAN DIE EEN ‘M’ TEKENT

In het café waar Jean-Marc en Jan op zoek moeten gaan naar verdere aanwijzingen over de opdracht is Jan op het idee gekomen om informatie te vergaren bij één van de medewerkers. Jan vraagt of er in Kiev ergens een gouden boog is. Hij maakt daarbij gebaren in de lucht, die enorm veel weghebben van een ‘M’. Oordeel zelf!

#5 JEAN-MARC EN ZIJN ONKUNDE MET SMARTPHONES

Wanneer Jean-Marc en Jan in het café aankomen en de smartphone zien liggen op de tafel zegt Jean-Marc meteen dat hij geen verstand heeft van smartphones. Hij heeft er zelfs niet eens eentje. Even later neemt Jean-Marc de telefoon wel op wanneer er gebeld wordt. Kan hij er nu opeens wel mee omgaan, of was dat gelogen?

#6 HEEFT DE MOL GEEN TEST GEDAAN?

Het standaardpraatje van Art aan het einde van de aflevering kennen we onderhand wel uit ons hoofd. ‘Tijd voor de test. 20 vragen over de identiteit en het doen en laten van de Mol. Degene die het minst weet, ligt uit het spel. Behalve de Mol.. die hoeft nooit naar huis.’ Het gekke aan deze eerste aflevering was dat Art zijn zin niet volledig afmaakte. Hij vertelde ons niet dat de Mol nooit naar huis hoeft. Zou hij hiermee willen zeggen dat de Mol niet naar huis kan deze test, en dus zijn test ook helemaal niet hoefde te maken? Dat zou dus kunnen betekenen dat Jean-Marc, Jan en Loes de Mol niet zouden zijn.

#7  KOMT RON TERUG?!

Ron moest helaas al na de eerste aflevering het spel verlaten. Hij had samen met Loes de opdracht niet voltooid en moest daarom de test maken. Het rode scherm volgde voor hem. Echter is er een aanwijzing dat Ron wellicht terugkeert in het spel. Zo is de intro dit jaar opgenomen in Tbilisi, Georgië. De plaats waar de kandidaten een ticket voor konden vinden, wanneer ze de opdracht goed hadden uitgevoerd. Het zou natuurlijk ook mogelijk zijn dat Ron na zijn exit alsnog meegereisd is naar Tbilisi om daar de intro op te nemen.


Foto is gemaakt door BigBoots.

Heb jij een tip of hints die wij nog niet hebben ontdekt en die wij echt moeten zien? Stuur ze dan naar ons op via het tipformulier! Natuurlijk kun je ons ook tippen via Twitter, Instagram of onze Facebook pagina!

Wil jij Wie is de Mol thuis spelen? Bestel dan nu het Wie is de Mol bordspel door hier te klikken!

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!