Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 4!

28 januari 2018
Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 4!

En? Heb jij de Mol gespot tijdens de tweede opdracht in het park? Deze aflevering zat weer vol met hints en gekke Mollenstreken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet… 

#1 DE GROEPSFOTO

Aan het begin van elke aflevering wordt er een groepsfoto gemaakt waarop alle kandidaten uit de aflevering te zien zijn. De kandidaten weten natuurlijk dat deze foto gemaakt wordt en staan helemaal klaar voor het moment dat de foto daadwerkelijk gemaakt wordt. Bij de groepsfoto uit deze uitzending is iets raars aan de hand. Je ziet namelijk in de aflevering dat iedereen klaarstaat voor de foto, behalve één iemand. Loes die kijkt net voor de foto genomen wordt even weg, naar beneden. Hierna kijkt ze weer normaal en wordt de foto genomen. Zou Loes hier iets mee willen zeggen? Wil ze even ontsnappen aan alle camera’s…? Het blijft gissen, maar wel verdacht.

Aflevering 4 | Hint | Wegkijken van Loes
#2 ‘VOORUITZICHT’

De titel van de aflevering was ‘Vooruitzicht’. Letterlijk betekent vooruitzicht verwachting van wat er in de toekomst gaat gebeuren. Tijdens de eerste opdracht waren de kandidaten in twee groepen verdeeld. Groep 1 zat in een tunnel en moest groep 2 naar hun toeleiden. In groep 1 zaten Emilio, Loes en Stine. In de tunnel stond een bord met daarop foto’s waar de kandidaten naar toe moesten gaan zodat ze verder konden worden voorzien van aanwijzingen om de tunnel te vinden. Zou dit naar de titel van de aflevering verwijzen, en had groep 1 dus een vooruitzicht, en zat de Mol in de tunnel? (Loes of Stine)

Elektronica deals NL

#3 DE TWEET VAN DE MOL

Elke week plaatst de Mol een tweet op Twitter onder het account @IkBenDeMol. Er staan een aantal hoofdletters in deze tweet die ongebruikelijk zijn. Wanneer je deze hoofdletters achter elkaar plakt krijg je NIWHLRDZT. Met elke hoofdletter is er wel een boek of column van Stine te vinden. Toeval?

Aflevering 4 | Hint - Tweet van de Mol
#4 “DAAR GAAT LOES”

Tijdens de tweede opdracht wilt Ruben eerst niet weten wie de Mol is. Na wat aandringen wilt Ruben toch weten wie de Mol is. De volgende vraag luidt: ‘Ben je bereid om Loes weg te werken?’ waarop hij ook ja antwoord. Art reageert hierop met ‘Daar gaat Loes’. Dit kan natuurlijk naar twee dingen verwijzen. Allereerst dat Ruben bereid is om Loes weg te spelen, waardoor Loes weggaat. De tweede optie is dat het verwijst naar de Mol die een wandeling maakt in het park wanneer de kandidaat wilt weten wie de Mol is. De Mol is dan Loes die met haar wandeling kan beginnen.

#5 NIETS IS WAT HET LIJKT…

De tweede opdracht heette ‘Niets is wat het lijkt’. ‘Ben jij de Mol?’ werd maar aan één kandidaat gesteld, namelijk Simone. Zij beantwoordde deze vraag – natuurlijk – met nee. Maar in Wie is de Mol? is niets wat het lijkt… en vooral dus in deze opdracht. Is Simone juist wel de Mol? Deze aanwijzing wordt versterkt door wat Art in het begin van de uitzending zei: “De Mol gaat de confrontatie aan…”.

#6 DE UITSPRAAK VAN OLCAY

Na de tweede opdracht hebben Olcay en Emilio samen nog een drankje gedaan. Tijdens het gesprek wat hier ontstond zei Olcay ‘Ik heb jullie allemaal geofferd, gebakken en gebraden en toen naar huis gestuurd. Waarom zegt ze hier ‘allemaal’? Art heet sowieso niet een vraag over iedere kandidaat gesteld, dus het is raar dat ze hier refereert naar allemaal. Zou Olcay de Mol zijn, en daarom dus iedereen aan het einde naar huis hebben gestuurd?

#7 TELEFOON OPHANGEN

Stine, die tijdens de eerste opdracht in de tunnel zat had de telefoon in handen. Stine zorgde voor het contact met de andere kandidaten die op zoek moesten naar de tunnel waarin de andere kandidaten zaten. Op een bepaald moment zag je dat de verbinding opeens verbroken was. Je zag op het beeld dat de telefoon bij de andere groep, in dit geval Jan, de telefoon niet aangeraakt had. Was de verbinding door Stine verbroken?

Wie is jouw Mol na aflevering 4?

Natuurlijk hebben wij ook alle ‘verdachte’ Mollen in het park gespot. Wij gaan al deze verdachte personen goed analyseren en komen hier later deze week op terug in een apart artikel. Houd onze website in de gaten!

Benieuwd naar de hints & aanwijzingen uit aflevering 3? Klik dan hier! 

FOTO: AVROTROS

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!