‘Nieuw seizoen begint met een ‘big bang”

5 januari 2018
‘Nieuw seizoen begint met een ‘big bang”

Morgen gaat het achttiende seizoen van Wie is de Mol? van start. Volgens de makers bevat dit seizoen meer mysterie dan andere seizoenen. Nieuwswebsite Nu.nl legde een aantal vragen voor aan Art Rooijakkers, de presentator van Wie is de Mol?

Raakt Art ooit verveeld door wie is de mol?
Volgens Art gaat Wie is de Mol niet vervelen. Wie is de Mol speelt zich elk jaar weer op een andere plaats af. Ook zijn er elk jaar andere kandidaten wat elk seizoen weer anders maakt. Het spel blijft sowieso altijd verrassend, er wordt elk jaar een draaiboek gemaakt, maar de kandidaten moeten de opdrachten natuurlijk uitvoeren, en doen dat vaak anders dan dat wij gedacht hadden.

Sale

Word je vanaf het moment dat de eerste aflevering is uitgezonden voortdurend aangeklampt door mensen die hun theorieën met je willen delen?
Ja, dat is zo. Art vertelt dat de eerste weken van het jaar bijzondere weken zijn. Het hele jaar is hij bezig met het programma. Eerst kijkt er maar een klein groepje mee tijdens de montage – op een geheime locatie – daarna wordt de kring van mensen die het te zien krijgen steeds groter. Volgens Art ontploft het verhaal zaterdagavond direct. Het is een soort big bang. Veel mensen in zijn omgeving zijn benieuwd naar dit seizoen.

Waar zou je nog graag eens een seizoen van Wie is de Mol? opnemen?
Er staan nog genoeg landen op Art zijn lijstje. In het Molboekje schrijft hij over deze landen. Art is op veel landen verliefd geworden, zoals Sydney in Australië, Chili en Nieuw-Zeeland. Over twee jaar wordt het jubileumseizoen opgenomen. Hij vindt dat er dan wel een speciale locatie moet worden opgezocht. Art noemt ook Georgië! Laat dat nou net de locatie van dit jaar zijn. Lees hier alles over de locatie van dit seizoen.

Aan de eerste paar seizoenen van Wie is de Mol? deden enkel onbekende Nederlanders mee, maar al jaren doen er alleen BN’ers mee. Denk je dat het ooit weer teruggaat naar het begin of dat er een mengvorm komt van zowel bekende als onbekende BN’ers?
Bij de vorige editie van Expeditie Robinson was deze mengvorm ook te zien. Art zegt dat hij het een tof en inspirerend idee vond en dat er veel mensen voor in de rij zouden staan. Hij vindt het een boeiende gedachte om met het team over te praten en na te denken. Alleen is hij natuurlijk niet de enige die erover beslist.

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!