Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 5!

4 februari 2018
Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 5!

We zitten alweer op de helft van het 18e seizoen van Wie is de Mol? Heb je al enig idee wie de Mol is? Nee…? Dan zou ik snel verder lezen, want wij hebben alle hints & aanwijzingen uit aflevering 5 voor jou verzameld in één overzicht!

#1 HET DAGBOEK VAN DE MOL

Elke week verschijnt het dagboek van Mol op de website van Wie is de Mol? De Mol zegt in het dagboek het volgende: “Ik geniet het meest als ik in het bijzijn van de anderen ongezien m’n gang kan gaan. In het circus. In de metro.”

Kunnen we hier uit concluderen dat Ruben en Olcay de Mol niet zijn? Ruben ging immers de Metro niet in, en Olcay zat alleen in de metro. Loes, Simone, Stine en Jan zaten wel bij elkaar in de metro.

#2 STINE DIE ENORM FANATIEK IS

Tijdens de tweede opdracht krijgt iedereen een envelop met daarin geld, jokers of niets. Stine kreeg niets. Het geld dat als eerste over de finish kwam werd verdubbeld. Stine wist dat ze niets had, maar bleef toch fanatiek in de race om als eerste te eindigen, althans dat leek zo. Zo bleek ze net na Loes, als tweede te eindigen. Dit maakt haar natuurlijk best verdacht, want waarom zou je zo je best doen als je niets hebt…

Valentijnsdag

#3.1 HET PENNINGMEESTERSCHAP VAN RUBEN

Net voor de tweede opdracht begint wilt Ruben van penningmeester veranderen. De groep stemt er op het eerste gezicht niet mee in, maar Olcay, de huidige penningmeester geeft uiteindelijk het penningmeesterschap weg.. Eerder gaf ze ook al een zwarte vrijstelling weg.

#3.2 HET PENNINGMEESTERSCHAP VAN RUBEN

Net voor de tweede opdracht begint wilt Ruben van penningmeester veranderen. De groep stemt ermee in dat Ruben de nieuwe penningmeester wordt. De penningmeester mag beslissen hoeveel geld/ jokers of helemaal niets krijgt. De Mol heeft hier natuurlijk wel een ideale positie, aangezien de Mol de kandidaten goed in kan schatten en zo kan beslissen wie waarschijnlijk het geld niet als eerst over de finish gaat krijgen.

#4 STINE EN DE WOORDZOEKER…

Tijdens de derde opdracht moesten de kandidaten woorden vinden in een levensgrote woordzoeker. De oplossing van de woordzoeker is: “Streepte de Mol de Mol weg?”. In de woordzoeker zien we iets verdachts, namelijk dat je “Stine is de Mol” kunt vinden. Check het hieronder.

Hint Stine | Woordzoeker

En dan nog een hint richting Stine die ook tijdens de derde opdracht opviel. De kandidaten moesten de woorden met verf doorstrepen. Op den duur was Stine gewoon woorden aan het ‘doorstrepen’ zonder verf. Dat schiet natuurlijk niet op hé. 😉

#5 DUBBELROL VOOR JAN?

Jan kwam twee keer voor in de woordzoeker. De Mol heeft een dubbelrol in Wie is de Mol? De Mol moet namelijk soms de kandidaat spelen, maar is en blijft natuurlijk de Mol. Is Jan de Mol en kwam hij daarom twee keer voor in de woordzoeker?

#6 DE LEUGEN VAN RUBEN

Jan vraagt aan Ruben of hij ook een joker had gekregen als Jan als eerste binnen was gekomen, waarop Ruben glashard liegt en zegt dat hij daar niks aan zou overhouden.. Maar aan het begin van de opdracht zagen we dat Art tegen hem had gezegd dat hij deze ook zou krijgen.

Wie is jouw Mol na aflevering 5?

FOTO: AVROTROS

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!