Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 9!

4 maart 2018
Alle hints & aanwijzingen uit aflevering 9!

Het is eindelijk zover: de finale van wie is de Mol? 2018. Tijdens de finale zijn de laatste drie opdrachten door de 3 finalisten gespeeld. Natuurlijk werden er weer ontzettend rare dingen gedaan tijdens deze opdrachten. Tijd voor een overzicht van alle hints en aanwijzingen uit aflevering 9.

#1 DE COMMUNICATIE TUSSEN JAN EN OLCAY

Tijdens de eerste opdracht gaan de finalisten ieder apart opzoek naar een gebouw met daarin een telescoop. De finalisten kregen een zaklamp en een portofoon mee. Jan vindt al snel een gebouw en gaat hier naar binnen. Terwijl Jan al bezig was met zijn telescoop kwam Olcay naar zijn gebouw toe. Jan besluit hierop naar buiten te gaan en daar met Olcay te overleggen. Dit kost natuurlijk tijd, ze kunnen ook communiceren via de portofoon!

#2 JAN EN ZIJN TELESCOOP

Jan was als eerste in een gebouw met een telescoop. Ruben en Olcay waren nog aan het zoeken naar zo’n gebouw terwijl Jan rustig de tijd nam om eens te bekijken hoe het nou allemaal in zijn werk ging. Ondertussen had Ruben een gebouw gevonden en ook de telescoop al juist ingesteld. Even later had ook Olcay zo’n gebouw gevonden. Jan was dus als eerste aangekomen, maar eindigde als laatste… met nog maar een paar seconden op de klok.

Gaming Deals

#3 GESTUNTEL VAN RUBEN

Tijdens de tweede opdracht moesten de finalisten ieder apart een parcours afleggen met zijn/ haar auto. Ruben weet niet hoe de motorkap open moet van zijn auto, en zit hier heel erg lang mee te stuntelen… wil hij hiermee tijd winnen?

#4 OLCAY DIE TEGEN EEN PAAL AAN RIJD

Olcay die zegt dat ze vol over haar paaltje reed, maar als we de beelden moeten geloven is dit niet helemaal waar. Op de beelden is eerst te zien dat er nog één puzzelstukje vastzit aan de paal. Op het volgende beeld liggen de stukjes er inderdaad af, maar zou ze dit niet gewoon zelf gedaan hebben… is Olcay hier aan het mollen?

#5 SPIEGELBEELD OLCAY

Tijdens de derde en tevens laatste opdracht kon men de Mol zien… en wie konden wij zien in het water? Juist! Olcay

Aflevering 9 | Spiegelbeeld Olcay
#6 RUBEN DIE ZIJN PUZZELSTUKJES VERLIEST

Ruben had zijn puzzelstukjes op de motorkap gelegd. In al zijn enthousiasme is hij zo weggereden, en vervolgens vlogen twee van de drie stukjes van de motorkap af. Hierdoor moest hij weer terug om de missende stukjes te pakken. Deed hij dit expres om het spel wat te vertragen?

#7 DE KEUZE VAN JAN EN RUBEN

Tijdens de laatste opdracht kiezen Jan en Ruben beide voor het geld. Een Mol zou natuurlijk niet voor het geld gaan. De finalisten die denken op de juiste Mol te zitten willen natuurlijk zoveel mogelijk geld winnen, en gaan dus voor het geld. Zijn Ruben en Jan dan kandidaten en Olcay de Mol?

Wie is jouw Mol na aflevering 9?

FOTO: AVROTROS

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!