Dit zijn de eerste hints!

5 januari 2019
Dit zijn de eerste hints!

Vanavond kun je om 20:30 uur kijken naar de eerste aflevering van Wie is de Mol? Niet alleen in de afleveringen zijn hints te vinden. Wij hebben hints gevonden in de leader én in Moltalk! Lees snel verder.

#1  Verwijst dit YouTube symbool naar vlogger Nikkie?

In de leader die door Wie is de Mol? online is gezet is een YouTube symbool te zien. Eén van de tien kandidaten dit jaar is een YouTuber, namelijk Nikkie de Jager. Is dit dus een directe verwijzing naar haar?

YouTube Symbool
#2 Naar wie wijst dit standbeeld?

Op de groepsfoto staan de kandidaten voor een standbeeld. Dit standbeeld wijst naar één van de kandidaten. Of wijst hij naar de Mol? Bijkomend toeval: probeert Merel een ‘M’ te vormen met haar vingers?

Standbeeld
#3 MOL in MolTalk?

Afgelopen woensdag is Moltalk: the kick-off uitgezonden. Tijdens deze speciale uitzending van Moltalk werden de kandidaten voorgesteld en werd er een quiz gedaan met oud Mollen en kandidaten. Tijdens het voorstellen van één van de kandidaten was er echter iets opvallends…

Niels Moltalk
#4 GI of toch 61?

Het is maar net hoe je het bekijkt. Maar dat het apart is, dat is wel zeker. Op één van de shots zien we een berg in Colombia. Het gekke is alleen dat er cijfers of letters op deze berg zijn geplaatst. Als we goed kijken zien we ‘GI’ of ’61’. GI zou afgeleid kunnen worden naar de Grote Improvisatieshow waar Rick Paul aan mee heeft gedaan. 61 zou op zijn plaats weer naar Robèrt kunnen verwijzen, zijn geboortejaar (1961).

Berg 61/GI
#5 Social media-analyse Wie is de Mol?

Elk jaar maakt Jaap van Zessen een social media-analyse van Wie is de Mol? Deze analyse laat zien wanneer de kandidaten sociale media hebben gebruikt, of wanneer zij in de media verschenen zijn. Dit zou dus zo maar vroegtijdige afvallers kunnen blootleggen.

De opnameperiode van dit seizoen was zeer waarschijnlijk tussen 16 mei en 9 juni.

Robèrt

Op 1 juni heeft Robèrt een interview gegeven aan Radio 10. Het interview is gehouden tussen 06.00 en 10.00 Nederlandse tijd. In Colombia was dit tussen 00.00 en 04.00. Grote kans dat Robèrt er dus vroegtijdig uitgaat.

Sinan Can

Op 5 juni is er een podcast verschenen met daarin Sinan Can. Op 8 juni verscheen er ook een artikel op NRC met daarin een citaat van Sinan. Blijkbaar was hij gewoon bereikbaar voor commentaar.

Evi Hanssen

Volgens een post op haar Instagram blijft Evi lang in het spel. Een foto van haar die op 7 juni geplaatst is, is zeer waarschijnlijk in Colombia genomen.

Nikkie de Jager

De laatste, maar meest verdrietigste reden, is die van Nikkie de Jager. Haar broertje is overleden. Ze plaatste hier een foto van op haar Instagram. Even later postte ze ook een foto met daarop een tattoo die ze had laten zetten ter ere van hem.

Wil je de volledige sociale media-analyse van Jaap van Zessen lezen? Dat kan door hier te klikken. Je wordt doorgestuurd naar AD.nl

Na elke uitzending zullen wij natuurlijk alle hints en aanwijzingen die wij gevonden hebben met jullie delen. Maar ook jij kunt daaraan bijdragen! Heb je zelf een hint of aanwijzing gevonden? Laat het ons weten! Dit kun je doen door ons tipformulier in te vullen, of ons een berichtje te sturen via Twitter, Facebook of Instagram.

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!