De hints & aanwijzingen uit aflevering 5!

3 februari 2019
De hints & aanwijzingen uit aflevering 5!

Zo. Dat was aflevering vijf alweer. Het seizoen vliegt voorbij en de Molstreken vliegen ons om de oren. Check hier de hints & aanwijzingen uit aflevering 5!

#1: Verblindend 1

Niels is verblind van angst bij het abseilen waardoor hij alle kokers mist. Slaat de titel van de aflevering op Mol Niels?

#2: Verblindend 2

In de aflevering zien we op een gegeven moment een shot met Merel die in haar spiegeltje kijkt. Is de zon te verblindend voor haar waardoor ze niets meer ziet? Slaat de afleveringstitel op Merel?

Merel Verblindend
#3: De reactie van Sinan

De groep kon 1800 euro verdienen bij de eerste opdracht. Toen Rik dit kenbaar maakte was de gehele groep, op Sinan na, enthousiast. Is Sinan de Mol en is hij dus niet blij dat er zoveel verdiend kan worden? Oordeel zelf!

Aflevering 5 - Opdracht 1
#4: Dubbel, dubbel en nog eens dubbel checken?

De tactiek van Sarah en Rick Paul was om een antwoord die een buurtbewoner gegeven had bij iedereen te checken die ze tegenkwamen (bijvoorbeeld bij alle zes mensen die ze tegenkwamen). Wilde één van hun zo tijdrekken om ervoor te zorgen dat de opdracht niet zou slagen?

#5: Weggeven van de foto

Sarah en Rick Paul hebben een foto weggegeven aan Jamie, Niels en Sinan. Je hoort Jamie zeggen dat de foto echt niet te vinden is en dat niemand ook weet waar het is. Op het nippertje vinden ze toch de foto. Het kan natuurlijk zijn dat de Mol weet dat dit één van de lastigste foto’s is en hem dus bewust weggeeft om zelf niet verdacht te worden. In dat geval zou Sarah of Rick Paul dus goed de Mol kunnen zijn.

#5: Taxi 081

Aan het begin van de opdracht komt Rik aanrijden in een taxi. Op deze taxi staat het nummer ‘081’. Dit zou kunnen verwijzen naar het geboortejaar van Rick Paul, wat 1981 is.

Aflevering 5 - Opdracht 2
#6: De sleutel ligt op het dak

Volgens Jamie lag de sleutel op het dak. Dus één van de taxi’s. Misschien de ‘I’ (Ik) ben de Mol? waarin Rick Paul reed? Of tóch de S, die niet uit het spel ging? Zou dat kunnen verwijzen naar Sarah of Sinan?

#7: Vogelhint

We hebben het er al vaker over gehad dat er veel vogels te spotten zijn in de afleveringen. Tijdens aflevering vijf horen we ook een nummer genaamd ‘Arrival of the Birds’. Is dit weer een verwijzing naar Merel als Mol?

Wie is jouw Mol na aflevering 5?

Na elke uitzending zullen wij natuurlijk alle hints en aanwijzingen die wij gevonden hebben met jullie delen. Maar ook jij kunt daaraan bijdragen! Heb je zelf een hint of aanwijzing gevonden? Laat het ons weten! Dit kun je doen door ons tipformulier in te vullen, of ons een berichtje te sturen via Twitter, Facebook of Instagram.

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

HET MOLBOEKJE

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!