Hints & Aanwijzingen aflevering 1

12 januari 2020
Hints & Aanwijzingen aflevering 1

Wie is de Mol? Seizoen 20 is van start gegaan! Gisteren was de eerste aflevering te zien. Het is hoog tijd om alle gekke gebeurtenissen, aanwijzingen en hints op een rijtje te zetten. Dit zijn de hints en aanwijzingen uit aflevering 1!

Aflevering 1 | Afgeschermd

De titel van de eerste aflevering was ‘Afgeschermd’.

1 | Buit ‘Afschermen’?

Verwijst de titel van de aflevering naar Miljuschka, die haar ‘buit’ (haar vrijstelling) afschermt voor mogelijk andere kandidaten en voor ons als kijker?

Miljuschka - Afschermen

2 | De penningmeester

Of verwijst de titel van de aflevering naar Jaike? Zij schermde de ogen van haar medekandidaten af toen ze de penningmeester kozen.

Jaike schermt haar medekandidaten af
Sale (NL)Sale (NL)
Opdracht 1 | Wijsheid en Geluk

De kandidaten worden één voor één welkom geheten door Rik. Ze krijgen de keus om te kiezen voor wijsheid of geluk. Beide keuzes leiden naar een andere poort waar een tafel met verschillende sleutels met daarop een houtje met een jaartal op hen wacht. Hiermee kan een kistje worden geopend waarop een Chinese tekst te lezen is. Zodra ze deze tekst opnieuw vinden op een lange muur en het kistje openen, mogen ze de inhoud daarvan houden.

1 | Wie kiest wat?

De kandidaten konden allemaal een jaartal kiezen. Zou de Mol een jaartal hebben gepakt waarmee hij of zij een connectie heeft? Bijvoorbeeld een vertrouwenspersoon of dezelfde tactiek als de Mol uit dat jaar?

Een overzicht wie voor wat heeft gekozen.

Overzicht opdracht 1
Opdracht 2 | Beltegoed

Op de markt kunnen ze voor het eerst geld verdienen. Er zijn verschillende tablets verspreid waarop delen van het Molgeld te zien zijn. Het is de bedoeling dat ze de delen op de foto zetten (met een telefoon van een local!) en deze combineren waardoor er een volledig biljet ontstaat. Zodra dat is gebeurd komt de waarde van het biljet in de pot. Er mag alleen maar één foto worden gemaakt per telefoon.

1 | Meerdere foto’s maken

Leonie heeft iemand gevonden die een foto wilde maken van een deel van het Molbiljet. Wanneer ze bij het verzamelpunt aankomen blijkt dat de reflectie te heftig is waardoor ze zegt ‘swipe, swipe’. Er zijn dus meerdere foto’s gemaakt wat niet mag, waardoor het geld automatisch niet wordt toegekend.

BoekenBoeken
Opdracht 3 | Parkeertarief

In duo’s zitten de kandidaten opgesloten in vrachtwagens. De bedoeling is om zo snel mogelijk de opdracht in de vrachtwagen op te lossen en het slot te openen. Alleen dan kunnen ze de vrachtwagen in het juiste parkeervak rijden waardoor er een geldbedrag ontstaat. Het geldbedrag kan oplopen tot 2100 euro.

1 | Moljuschka, of toch niet?

Miljuschka ziet al vrij snel dat er op de andere vrachtwagens nummers staan en besluit daarop uit te stappen om te checken wat voor nummer er op hun vrachtwagen staat. Maar bij hun staat geen cijfer, maar het euroteken. En zonder euroteken kun je natuurlijk geen geldbedrag maken. De Mol weet dat natuurlijk ook en zou er alles aan doen om zo lang mogelijk vast te blijven zitten. Ook kwam ze snel tot de code waarmee ze de vrachtwagen kon openmaken.

Opdracht 3 - Miljuschka

2 | De korte ‘storing’ 

We raken er maar niet over uitgepraat. De één zegt dat het niet bij de aflevering hoort maar de ander weer wel. Toch benoemen we hem nog even. De korte storing terwijl Leonie en Rob in de vrachtwagen bezig zijn. Veroorzaakte de Mol een korte kink in de kabel?

De korte 'storing'

3 | Wat is het? een 8? ik doe gewoon een 9

Tina en Claes moeten foto’s van de muur halen waardoor er een viercijferige code ontstaat. De tijd raakt echter op en ze gaan de cijfercode gokken. Tina toont het initiatief en begint met de code. ‘Wat is het? een 8?’ waarop ze vervolgens zegt dat ze maar ‘gewoon’ een 9 doet. Zit ze hier opzettelijk een verkeerd getal in te voeren?

4 | Voorkennis?

Buddy en Anita moeten een sleutel zien te vinden waarmee ze zichzelf kunnen bevrijden. Buddy zit al een tijdje in de goede hoek te zoeken maar kan de sleutel niet vinden waardoor hij ergens anders gaat zoeken. Net voor het einde gaat hij terug naar de juiste hoek en vind hij de sleutel alsnog. Zodra ze uit de achterbak geklommen zijn rent hij naar de voorkant van de vrachtwagen om te kijken wat er bovenop staat. De andere kandidaten wisten dit niet. Had Buddy voorkennis of is hij enorm fanatiek?

5 | Beste positie?

Is de beste positie om te mollen wanneer je in de vrachtwagen met daarop het getal 2 zat? De 2 maakt immers het hoogst mogelijke bedrag. Wanneer deze snel of per ongeluk op een verkeerde plek wordt gezet gaat er veel geld verloren. In deze vrachtwagen zaten Jaike en Johan.

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

Het Molboekje

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!