Hints & Aanwijzingen aflevering 4

2 februari 2020
Hints & Aanwijzingen aflevering 4

Ook zo genoten van aflevering 4? Wij in ieder geval wel! En omdat we weer genoeg molacties hebben gezien hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit aflevering 4!

Aflevering 4 | Misleid

De titel van de vierde aflevering is ‘Misleid’.

1 | Verkeers(mis)leider?

Is dit een hint naar Johan of Rob, die de kandidaten in opdracht 2 als verkeersleiders, Misleid hebben?

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 1 | Porseleinen kamer

De kandidaten moeten over een hindernisbaan die is opgesteld in een oude fabriek. In deze fabriek staan allerlei Chinese porseleinen objecten. Ze moeten een object meenemen die geld waard is. Hoe moeilijker het object, hoe meer geld eraan verbonden zit. De laatste kandidaat die de hindernisbaan betreed neemt een object van 750 euro mee. Elke vaas die breekt kost 75 euro uit de pot.

1 | De hoed van Rob

De kandidaten weten van te voren natuurlijk niet welke opdracht ze voorgeschoteld krijgen. Dat je dan een tuinbroek draagt, dat kan. Maar als je weet dat je niets mag omstoten dan kan je natuurlijk wel je hoed (die enorm uitsteekt) afdoen.

2 | Geen voorkennis, of expres?

Als Mol heb je op voorhand kennis over de opdrachten, daarmee kan de Mol zichzelf in een goede positie praten voor de opdracht. Buddy ging als laatste en daarbij mocht heel de groep toe kijken hoe hij het parcours moest afleggen. Is dit een hint dat Buddy niet de Mol is?

3 | Het Chinese jaar van de stier/ os

Het Chinese jaar van de stier of os is 1985. Laat Miljuschka nou net in 1985 geboren zijn. In deze opdracht beelden voorbij in de vorm van een stier.

Aflevering 4 - Opdracht 1
Opdracht 2 | Verkeer(d)

Op het parkeerterrein staan 10 auto’s fout geparkeerd. De kandidaten moeten deze via de juiste route naar het juiste vak rijden. Twee kandidaten zijn verkeersregelaar, vier gaan de foutgeparkeerde auto’s opzoeken en één kandidaat fungeert als taxichauffeur.

1 | De tattoo van Nathan

Een Twitteraar is het opgevallen dat de tattoo van Nathan wel erg veel leek op een nummerbord die voorkwam in de opdracht…

2 | Buddy die de sleutel terughangt

Buddy heeft net een auto op de juiste plek geparkeerd en hangt daarna de sleutel terug. Wilt hij hiermee verwarring zaaien over de auto die daar geparkeerd staat?

Aflevering 4 - Opdracht 2

3 | Rob die de verkeerde aanwijzingen geeft

In een bepaald shot zien we een duidelijke beschrijving die Buddy met zijn auto moet afleggen om de auto op de juiste plaats te parkeren. Een tijdje later hebben Rob en Buddy contact over deze route, maar geeft Rob een hele andere route dan dat daadwerkelijk op het papiertje staat…

De juiste route is in de onderstaande afbeelding te zien. De route die Rob tegen Buddy vertelde was:

Hongkong Filipijnen
Kees Tol weg
Noord Ierland – Jordanië
Susan Visser straat
P3

Aflevering 4 - Opdracht 2
Winter 2020Winter 2020
Opdracht 3 | Vrijstellingsroute

Na de test en executie krijgen de kandidaten de mogelijkheid om allemaal in het spel te blijven. Ze moeten hiervoor een route afleggen met allerlei kistjes die gevuld zijn met troeven. Wanneer de meerderheid kiest voor een groepsvrijstelling mag iedereen deze aflevering blijven. Anders gaat de executie gewoon door.

1 | De keuze van de Mol?

Voor de Mol is dit een interessante opdracht. De Mol wilt natuurlijk geen geld in de pot, dus zou eigenlijk niet voor de 500 euro gaan. Verder heeft de Mol ook niets aan een joker. Elk seizoen is er 1 aflevering waarbij er niemand afvalt. Heeft de Mol de productie een handje geholpen om voor een groepsvrijstelling te gaan? Zo komt de Mol ook nog eens over als een groepsmens omdat hij voor de groep kiest.

Groepsvrijstelling: Rob, Miljuschka en Nathan. Buddy (Waarschijnlijk)
500 Euro: Leonie, Claes (Waarschijnlijk)
Johan: Joker

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

Het Molboekje

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!