Hints & aanwijzingen aflevering 5

9 februari 2020
Hints & aanwijzingen aflevering 5

We zijn op de helft! De vijfde aflevering was weer spannend genoeg, met (natuurlijk) genoeg Molstreken. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de hints & aanwijzingen uit aflevering 5!

Aflevering 5 | Aangeraakt

De titel van de vijfde aflevering is ‘Aangeraakt’.

1 | Raakt de Mol zijn “identiteit” aan?

Claes en Rob zijn bezig geweest met het laatste woord van de zin die gemaakt moest worden, namelijk “Mol”. Heeft de Mol zijn identiteit bevestigd door deze aan te raken?

https://twitter.com/Fennn81/status/1226274247447863298

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 1 | Beeld & Geluid

De kandidaten moeten zes deelopdrachten tot een goed einde brengen. Deze deelopdrachten staan opgesteld in cirkels. Deze cirkel word gevormd door een laser. Wanneer de cirkel opengaat moet er een andere kandidaat verder spelen. Wanneer je door een laser wordt geraakt lig je uit het spel. Elke deelopdracht is 250 euro waard voor de pot.

1 | Het geluid van de “Onderwereld”

Een goede hint die in Moltalk werd gegeven luidt als volgt. Tijdens de Mario opdracht hoor je doorgaans het normale Mario muziekje. Maar wanneer Claes begint te spelen hoor je opeens het geluidje wat je normaal hoort wanneer je ondergronds bent. Mollen leven ook onder de grond… 😉

Opdracht 2 | Lettergreep

Op de markt moeten de kandidaten op zoek naar de letters “Wie is de Mol?”. Deze liggen verspreid over de markt. Hoe meer letters, hoe meer kans op geld. De letters W D M zijn geld waard, 1500 euro in totaal. Wanneer deze letters worden gepakt mogen de kandidaten nadat de tijd voorbij is terug de markt op om te gaan zoeken naar de enveloppen.

1 | De goede kandidaat

De Mol weet natuurlijk vooraf al dat het hier niet om het aantal letters gaat dat wordt binnengehaald, maar om de enveloppen. En die mogen ze pas na afloop gaan zoeken. Het is dus helemaal niet zo gek als de Mol fanatiek meedoet om zoveel mogelijk letters binnen te halen om onmols over te komen tegenover de andere kandidaten.

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 3 | Lezen & Schrijven

De kandidaten krijgen hun allereerste les Chinees. Ze leren hoe ze hun eigen naam kunnen schrijven. Ook leren ze wat ‘is de Mol’ in het Chinees is. Na de les heeft Rik een aanbod voor iedere kandidaat. Of 250 euro voor de pot, of een wandeling door het park waarbij ze de identiteit van de Mol kunnen ontrafelen. De Mol staat namelijk op één van de waaiers…

1 | Miljuschka die haar eigen naam ziet

Miljuschka is nog maar net op pad in het park of ze roept “Oh, dat is mijn naam, oké”. Verdacht?

Aflevering 5 - Opdracht 3

2 | De Mol op een waaier?

De Mol was te vinden op één van de waaiers. Natuurlijk heeft de montage dit (bewust) niet in beeld gebracht. Ze gaan ons natuurlijk nooit in aflevering 5 al vertellen wie de Mol is. Op de waaiers waren bijvoorbeeld verwijzingen naar oud-Mollen te vinden, of er stond bijvoorbeeld op “de Mol is een man” of “de Mol is een vrouw”. Er is zelfs een waaier ontdekt waarop stond “Johan in de Mol”. Veel wijzer worden we er dus niet van.

3 | De keuze van Nathan

Alle kandidaten op Nathan na kozen voor de wandeling door het park. Nathan verdiende hiermee 250 euro voor de pot. Als Mol is dit een gemakkelijke opdracht om geen geld te verdienen. Zou dit dit een actie van een kandidaat zijn?

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

Het Molboekje

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!