Wie is de Mol? Hints en aanwijzingen | aflevering 6

16 februari 2020
Wie is de Mol? Hints en aanwijzingen | aflevering 6

In deze aflevering moesten de kandidaten op zoek naar telefoons, speelden ze mastermind en kwamen ze de namen van verschillende Molloten tegen. Maar wie heeft er gemold? Dit zijn alle hints & aanwijzingen uit de 6e aflevering van Wie is de Mol?

Aflevering 6 | Voor geen meter

De titel van de vijfde aflevering is ‘Voor geen meter’.

1 | Voetbaltermen?

Verwijzen de afleveringstitels naar Nathan? Zijn het allemaal voetbaltermen? De afleveringstitels van aflevering 6 en 7 zijn uitgelekt via een website.

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 1 | Voice Mol

In een tarweveld liggen zes telefoons verstopt. De afstand in meters tussen deze telefoons vormt een telefoonnummer waarmee ze Rik kunnen bereiken. Alleen wanneer ze Rik te spreken krijgen verdienen ze geld.

1 | Het goede antwoord?

Buddy is de eerste afstand tussen de telefoons aan het meten en komt uit op 69 meter. Je ziet duidelijk dat hij niet helemaal bij de voet van Nathan aan het meten is. Miljuschka roept meteen of het geen 70 is. In de biecht legt Miljuschka dan ook uit dat een telefoonnummer bij ons met ’06’ begint en in China met ‘1 70’. Een Molactie van Buddy dus, omdat hij 69 als getal wilt gebruiken en Miljuschka laat hiermee een beetje doorschemeren dat ze kandidaat is.

2 | Sleutelpositie

Buddy heeft de sleutelpositie in deze opdracht. Hij meet de afstand tussen de twee telefoons en deze positie kan hij gebruiken om te manipuleren.

Opdracht 2 | Vak werk

In deze opdracht is elke kandidaat geld waard. Op een plein zijn zes vakken gemaakt. In elk vak staat er 1 kandidaat. Het is de bedoeling dat ze de ‘code kraken’ en zo dus het hoogst mogelijk geldbedrag verdienen. Een kandidaat zal op het einde ook het geld moeten ophalen bij Rik. Ze moeten er dus ook nog achterkomen wie er het minst waard is.

1 | Positiespel?

Deze opdracht lijkt op een positiespel door de vakken en het wisselen van positie. Wijst deze opdracht met een voetbal tintje daarom naar Nathan?

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 3 | Alles kenners

De kandidaten mogen één voor één een Chinees dorpje betreden waarin verschillende enveloppen te vinden zijn. De eerste vijf kandidaten zijn verkenners en moeten dus doorgeven waar alle enveloppen hangen. Op elke envelop is ook een naam te vinden, dit is een naam van een Molloot van wieisdemol.com (GAAF!). De verkenners kunnen ook kokertjes met zand vinden waardoor de laatste kandidaat langer kan zoeken naar de juiste enveloppen met geld.

1 | Chaos creëren

Wanneer het de beurt is aan Leoni begint ze heel veel verschillende namen (en ook op een rap tempo) op te noemen. Door zoveel verschillende namen te benoemen in vrij korte tijd ontstaat er snel onduidelijkheid.

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

Het Molboekje

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!