Wie is de Mol? Hints en aanwijzingen | aflevering 7

23 februari 2020
Wie is de Mol? Hints en aanwijzingen | aflevering 7

Aflevering zeven alweer: de finale is in zicht! Maar kunnen we al met zekerheid zeggen wie de Mol is? Eigenlijk niet. Misschien wordt je wat wijzer met de hints en aanwijzingen uit aflevering deze aflevering.

Aflevering 7 | Tegenstander

De titel van de zevende aflevering is ‘Tegenstander’.

1 | Voetbaltermen

We hebben het er al eerder over gehad, maar ook deze titel kan weer worden uitgelegd als een voetbalterm en zou dus kunnen verwijzen naar Nathan.

Opdracht 1 | KLEUR RIJK

In een fabriek rijden allemaal verschillende autootjes die allemaal andere details hebben. De kandidaten moeten al deze autootjes goed observeren. Er is één kandidaat die alle gegevens noteert die de kandidaten via de porto doorgeven. Als er aan het einde drie vragen juist worden beantwoord, wordt er geld verdiend voor de pot.

1 | Vermenigvuldigen met de goede antwoorden?

Buddy moest als notulist de drie vragen van Rik beantwoorden. Bij de eerste vraag kwam hij via een rekensom (7 x 3 x 3) op een antwoord dat onjuist was. De goede antwoorden op de vragen van Rik waren 7, 3 en 3. Precies de getallen die Buddy gebruikte tijdens de rekensom. Wilde hij laten doorschemeren dat hij de goede antwoorden wist?

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 2 | MOL LASER

De kandidaten gaan laserschieten tegen… de Mol!!!! Maar de kandidaten kunnen ook geld verdienen. Dit kunnen ze doen door de min bedragen uit te schakelen en de plus bedragen op ‘groen’ te zetten. Er kan 1600 euro verdiend worden.

1 | De Mol kan niet tegen zichzelf spelen

De Mol wordt als tegenstander gezien en kan dus plus (of min) geld uitschakelen. Dit zien we dan ook genoeg gebeuren. Eigenlijk wel bij elke kandidaat behalve bij de beurt van Nathan.

2 | Het laservest

Een sterke hint van Danique op Twitter.

https://twitter.com/Danique89_gc/status/1231375967534428166

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 3 | SCHERP STELLEN

In twintig minuten tijd moeten de kandidaten 15 verschillende soorten foto’s maken. Op deze foto’s moeten of een aantal kandidaten te zien zijn, of een aantal Chinezen, een combinatie daarvan of een bepaald object die ze tegen kunnen komen. Voor elke goede foto krijgen ze 100 euro.

1 | Porto uit?

Leonie zet haar porto uit. Zo kan er niet verder worden gecommuniceerd met de andere kandidaten. Gekke actie.

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

Het Molboekje

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!