Wie is de Mol? Hints en aanwijzingen | aflevering 8

1 maart 2020
Wie is de Mol? Hints en aanwijzingen | aflevering 8

Met nog maar vier kandidaten en één Mol in het spel komt de finale steeds dichterbij. Ben jij er nog niet zeker van wie de Mol nou is? Check dan snel de hints en aanwijzingen uit aflevering 8!

Aflevering 8 | Doorgeven

De titel van de achtste aflevering is ‘Doorgeven’.

1 | Alle antwoorden doorgeven?

Nathan gaf al zijn antwoorden door tijdens de tweede opdracht.

2 | Hebben de namen van de opdrachten iets te verbergen?

In de titels van de opdrachten lijkt iets vreemds te zitten…

Opdracht 1 | KETTINGREACTIES

Drie kandidaten mogen de stad gaan verkennen, per fiets. De andere twee kandidaten krijgen een plattegrond van de stad met daarop de locaties van de andere fietsen. Via telefoons kunnen ze de fietsers naar de juiste locaties brengen waar zij van fiets kunnen wisselen. Hoe meer wissels er plaatsvinden, hoe meer geld er wordt verdiend.

1 | Subtiele hint naar de Mol?

Misschien wel heel opvallend, maar we zetten hem er toch maar even bij. Is “SMOL” een verwijzing naar de Mol?

Wie is de Mol? Hints en aanwijzingen | Aflevering 8 | Smol

2 | Onduidelijkheid over het doorgeven van de locaties

Rob en Miljuschka krijgt een kleine discussie over wie nou met welke kandidaat contact opneemt om de route door te spreken. Het lijkt of Rob hiermee begint, wat natuurlijk ook als een Molactie kan worden gezien om verwarring te zaaien.

Winter 2020Winter 2020
Opdracht 2 | JE DRAAI VINDEN

Rik stelt tien vragen aan de kandidaten. Dit antwoord moeten ze opschrijven in een boekje. Na elke vraag krijgt steeds 1 van de kandidaten de vraag of ze hun antwoord willen houden. Is dit niet het geval, dan mag die kandidaat, door middel van de draaiende tafel, een antwoord van een mede-kandidaat pakken. Dit zorgt ervoor dat alle antwoorden doordraaien. Elk goed antwoord is één punt waard. Diegene met de meeste punten wint een groene vrijstelling.

Opdracht 3 | DOORZICHTIG

Op een glazen hangbrug staan zes kistjes waarin een geldbedrag moet worden gevormd. Deze kistjes zijn gevuld met kokertjes. Ze mogen één keer in de kokertjes kijken wat voor geldbedrag daar in zit. Die bedragen moeten ze onthouden om zo de bedragen in alle kistjes kloppend te krijgen. Als alles volgens plan verloopt blijven er 9 kokers over die samen 1200 euro vormen. Deze kokers moeten in de zesde en tevens laatste kist geplaatst worden.

1 | Miljuschka die niet meedoet

Als Mol wil je natuurlijk alle opdrachten meedoen. Doordat Miljuschka besloot niet mee te doen vanwege haar hoogtevrees zette ze zichzelf buitenspel. Dit zou een Mol waarschijnlijk nooit zo snel doen. Of de Mol moet natuurlijk weten dat de opdracht erg lastig is waardoor de kandidaten het zelf wel verpesten.

Winter 2020Winter 2020

Het nieuwe Molboekje helpt jou met de zoektocht naar de Mol!

Het Molboekje

Elk jaar wordt er door de productie een Molboekje uitgebracht. In dit boekje kun je alles wat jou kan helpen bij het ontmaskeren van de Mol bijhouden. Er staat informatie in over de kandidaten, voorgaande seizoenen en leuke interviews. In het Molboekje is voldoende ruimte gemaakt om al je notities te noteren. Ook staan er verschillende schema’s in die je kunt gebruiken. Interesse in het Molboekje? Hij is hieronder te bestellen!