THOMAS CAMMAERT

Thomas is een Vlaams acteur. Hij is 32 jaar en afkomstig uit Ekeren (België). Hij is geboren op 25 april 1984. Hij heeft in veel verschillende musicals gespeeld.

 

WAAR KUN JE HEM VAN KENNEN?

Thomas heeft in verschillende programma’s gespeeld, zoals in Spoed en Vermist. Ook heeft hij in Soldaat van Oranje, Onder de groene hemel en in Kogelvis gespeeld. Hij is op dit moment te zien in de voorstelling “De Meiden”.

SOLDAAT VAN ORANJE.

Het verhaal van soldaat van oranje gaat over de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden leiden een onbezorgd studentenleven, totdat de Duitsers in 1940 Nederland binnenvallen. De begin twintigers realiseren zich als donderslag bij heldere hemel dat niets meer hetzelfde is. Vriendschap en liefde zijn niet langer vanzelfsprekend. De oorlog zet alles op zijn kop en de verhoudingen op scherp. Iedereen moet keuzes maken. Vechten voor vrijheid, volk, vaderland? Verder studeren met de kop in het zand? Of doelbewust kiezen voor de vijand?

De musical brengt het waargebeurde verhaal in een theatersetting. Aan het begin van de oorlog vertrekt Erik naar Engeland, van waaruit hij zendapparatuur naar Nederland smokkelt en als piloot betrokken is bij bombardementen op Duitsland. Hij wordt adjudant van koningin Wilhelmina en ontvangt voor zijn verzetswerk al tijdens de oorlog de Militaire Willems-Orde, de hoogste Koninklijke onderscheiding.

Thomas speelde in 2014 en 2016 verschillende rollen in de populaire musical.

Bron: Wikipedia
[mk_image src=”https://widmhints.nl/wp-content/uploads/2016/07/kand6.png” image_size=”full”]